• Lotte Wullems

6 redenen waarom je die witte muur wél moet verven


Wooninspiratie donkere muur

Vind je het gebruik van kleur spannend? Witte muren lijken een veilige en onschuldige keuze, maar het kan juist de reden zijn waarom je sfeer in je woning mist. Ik vertel je wat de magische kracht van kleur is - want zélfs de meest subtiele tint kan zorgen voor een groots effect!1. Meubels steken 'hard' af tegen een witte muur

Hoewel wit de perfecte achtergrond lijkt, kan het juist kil en hard ogen. De lijnen van de meubels steken hier namelijk hard tegen af. Dat betekent dat meubels 'los' in de ruimte komen te staan en er geen eenheid is. Door te kiezen voor een zachte aarde- of grijstint zorg je juist voor meer balans, terwijl de basis rustig blijft.


2. Je kan een ruimte intiem en knus laten voelen

Kleur is een echte sfeermaker. Wil je dat jouw woonkamer intiem en gezellig voelt? Verf dan de muur achter de bank of het nisje van de zithoek in één warme tint. Je kan natuurlijk gaan voor een lichte kleur, maar als je de ruimte écht intiem wil laten aanvoelen, kies dan voor een donkere tint. Het klinkt heel spannend, maar donkerblauw is bijvoorbeeld erg sfeervol!


Interieur inspiratie beige muur

3. ...of laat een kamer juist groter ogen!

Waar donkere tinten zorgen voor een gevoel van intimiteit, laten lichte tinten een ruimte juist groter lijken. Denk aan koele, subtiele kleuren zoals grijsblauw. Dit zorgt direct voor een frisse uitstraling en past perfect bij een Scandinavisch interieur.4. Een zachte tint zorgt voor eenheid en warmte

Dat je kleur in je huis moet gebruiken, betekent niet dat je ook voor heftige tinten moet kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een warme aardetint zoals beige? Je hoeft ook niet veel verschillende kleuren te gebruiken om een sfeervol geheel te creëren. Zo bestaat een ton sur ton interieur slechts uit één kleur en wordt er vooral gevarieerd in de verschillende tinten.5. Kunst komt beter tot z'n recht op kleur

Heb je een gallery wall of houd je van kunst? Dan zul je zien dat - wanneer je kiest voor een gekleurde muur - de werken veel beter tot hun recht komen. Zo zorgt een subtiele tint voor een samenhangend geheel, terwijl je met contrasterende kleuren een schilderij er echt uit kan laten springen.


6. Voeg een speels element toe aan je interieur

Je kan je interieur een twist geven door een gedurfd kleuraccent toe te voegen, maar je kan ook werken met speelse kleurvlakken. Van een hoge lambrisering tot een gekleurd kader: je hoeft een muur heus niet altijd van de vloer tot het plafond te verven. Zelfs met een lichte kleur kun je op deze manier toch zorgen voor een verrassend effect! Tip: wil je jouw muur een upgrade geven zonder aan de slag te gaan met de verfkwast? Maak een statement met een mooi (foto)behang of geef je interieur persoonlijkheid met een gallery wall, bestaande uit posters in verschillende maten.Help! Welke kleur kies ik voor mijn witte muur?

Weet je niet welke kleuren bij jouw interieur passen? Boek dan een kleuradvies en laat mij je helpen met het samenstellen van het perfecte palet voor een warm thuis.