• Lotte Wullems

DIY: Zo maak je zelf gedraaide kaarsen


Gedraaide kaarsen zijn supertrendy op dit moment. Staan de zoetsappige 'Spiral Candles' van HAY op je verlanglijstje, maar vind je ze te prijzig? Goed nieuws! Je kan deze gedraaide kaarsen namelijk ook gemakkelijk zelf maken.Benodigdheden

Wat heb je nodig voor het maken van gedraaide kaarsen?

  • Kaarsen (deze zijn van Sostrene Grene)

  • Een vaas, emmer of diepe schaal

  • Warm water

  • Een deegroller
Stap 1: week de kaarsen in warm water

Vul een vaas of diepe schaal met warm water uit de kraan. Zorg er in ieder geval voor dat de kaarsen (bijna) helemaal onder water kunnen staan. Zet ze vervolgens in de vaas en laat ze zo'n vijf minuutjes weken.


Let op: gebruik geen kokend water, want dan gaan de kaarsen smelten.
Stap 2: rol de kaars plat met een deegroller

Zodra de kaars zacht is, kun je deze voorzichtig met een deegroller plat maken. Hoe dunner je de kaars rolt, hoe meer 'swirls' je kan maken.


Leg de platte kaars hierna weer één minuutje in het warme water. Zo wordt 'ie weer wat zachter waardoor je 'm daarna gemakkelijker kan draaien.Stap 3: draaien maar!

Haal de platte kaars weer uit het water en begin vanaf de onderkant voorzichtig met het maken van een draaiende beweging. Je zal zien dat er een twist ontstaat. Ga zo door tot je tevreden bent over jouw gedraaide kaars.


Gaat het draaien stroef? Leg de kaars dan weer even terug in het warme water.Et voilà! Zo gemakkelijk is het om zelf gedraaide kaarsen te maken!


Style je gedraaide kaarsen

Versterk de speelse look door te kiezen voor verschillende kleuren en zet je creaties in diverse kandelaars. Houd je van een rustig geheel? Dan zijn kaarsen in aardetinten een goede keuze. Als je juist een subtiel vleugje kleur toe wil voegen aan je interieur, is het ook erg leuk om juist te kiezen voor felgekleurde kaarsen.


Tip: kijk eens bij de lokale kringloop; hier kun je vaak voor een prikkie een leuke kandelaar scoren. Zo kostte deze glazen variant slechts 1 euro!


Veel succes!